Crejat – januari 2018

dec 12, 2017 | Exposities

Gedurende de maand januari exposeren diverse studenten van Crejat in het Kruithuisje. Hieronder stellen zij zich voor en vertellen iets over hun werk.

Mieke Verwer

Ik ben Mieke Verwer en schilder momenteel bij het academisch atelier van Crejat, de nieuwe academie.

De schilderijen laten vrouwen zien in combinatie met dieren. Sterke en tegelijkertijd kwetsbare vrouwen. De dieren die ik erbij schilder hebben ook betekenis bij de emotie die het laat zien. Mijn werken doen soms denken aan Magisch Realisme, dit omdat in mijn werken ook droom effecten ontstaan.

Wanneer ik mijn werk zou uitleggen en het uitspreek verliest het zijn kracht. Daarom laat ik de toeschouwer zelf ervaren wat mijn werk bij hen oproept.

Liande Bakker

Mijn naam is Liande. Ik schilder nu ongeveer 15 jaar. Enkele jaren geleden schilderde ik regelmatig in opdracht, maar toen dit geen voldoening meer gaf, heb ik mij vooral gericht op het maken van vrij werk.

Mijn werk wordt als controversieel gezien, door de onderwerpen die ik kies, zoals de dood en verval, vaak in combinatie met iets moois of luchtigs, zodat dit een vreemd beeld geeft.

In mijn schilderijen laat ik een verstilde ruimte zien, waarin ik de suggestie wek dat er net iets is gebeurd of nog gaat gebeuren. Schurend tegen het onaangename. Zo wil ik de kijker prikkelen tot het fantaseren van een verhaal.

Jennie Bolsenbroek

In 2007 ben ik begonnen aan de kunstacademie in Haarlem. In 2009 ben ik overgestapt naar Crejat waar ik werk in het Academisch Atelier.

Mijn onderwerpen zijn mens en dier in al zijn hoedanigheden. Ik maak gebruik van foto’s en verhalen die mij treffen door bijzondere elementen als passie, ontroering en kracht. Ik werk in acryl op doek.

Debbi Boerdijk

Mijn naam is Debbi Boerdijk. Ik schilder ruim acht jaar en zit nu in het laatste jaar bij Crejat.  Het maken van realistische schilderijen, natuur en wilde dieren met olieverf daar ligt mijn passie. Ik vind het heerlijk om zo’n machtig dier vast te kunnen leggen en met olieverf kun je er heel veel warmte en diepte in kwijt. Het ontspannen bezig zijn, je hoofd leeg maken en de mooiste creaties op doek zetten. Dat is voor mij de essentie van schilderen. Dus geniet van mijn werk, mocht je meer willen weten of zien. Je kunt me bereiken via debbiboerdijk@yahoo.com.

Expositie bezichtigen?

Deze expositie is te bezichtigen gedurende de maand januari 2018.

 

 

Extra informatie

Website Crejat
Facebook Crejat

 

Fotografie: aangeleverd

Agenda 2024

Mira Bleeker - januari

Benedictus - februari

Nora van klingeren - maart

Erwin van Zijl - april

Nicoline Schuijt - mei

Marijke Soeting en Frans van Vuuren - juni

Kee Sman - juli

Magreet Kuyper - augustus

Edith Waardijk - september

Welmoed van Mansvelt - oktober

Lisette Beentjes - november

Derkje ter Brugge - december

 

Agenda 2023

Margreeth Kuijper - januari

Peter Swidde - februari

Nora van Klingeren - maart

Theo Leering - april

Marcella Leguyt - mei

Charlotte van Hemert - juni

Derkje te Brugge - juli

Nanni Vijn - augustus

Nina Warnink - september

Theo Leering - oktober

Tieneke leering - november

Ria van Haastrecht - december

Unieke Kunstkaarten

Ben je opzoek naar een unieke ansichtkaart dan slaag je bij het kruithuisje altijd. Prachtig werk van kunstenaars om iemand een plezier mee te doen of gewoon voor jezelf om van te genieten.

Kaartje nodig? Het Kruithuisje!

Bezoekadres


Het Kruithuisje

Clarissenbolwerk 1

1811 GZ Alkmaar

Tel: 06 17 73 08 83

Social Media


Openingstijden


ma: gesloten
di: gesloten
wo: 12:00 - 17:00 uur
do: 12:00 - 17:00 uur
vr: 12:00 - 17:00 uur
za: 12:00 - 17:00 uur
zo: 12:00 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden op aanvraag.