Gijs, uw gastheer

Sinds Gijs, als dertienjarig jongetje, in Alkmaar kwam wonen heeft Het Kruithuisje een rol in zijn leven gespeeld. Niet alleen omdat het zo’n prachtige plek was, maar ook omdat hij zich daar kon uitleven… kattenkwaad uithalen, radiootje mee en genieten. In die tijd was Het Kruithuisje amper zichtbaar door de begroeiing en mede omdat het was afgesloten had het ook iets mysterieus.

Lees; De geschiedenis van het Kruithuisje

Gijs Scholtus, gastheer van galerie, koffie- en theehuis ‘Het Kruithuisje’ te Alkmaar

Gedurende zijn leven zag hij steeds weer dat afgesloten in verval geraakte huisje en met zijn pensioen in zicht besloot hij dat hij iets met Het Kruithuisje wilde gaan doen. Mensen samenbrengen.

Met een nimmer aflatende passie voor mensen, kunst en cultuur is hij in gesprek gegaan met de gemeente Alkmaar en na ietwat moeizame onderhandelingen kon hij in 2013 zijn kleine Galerie annex Theehuisje beginnen.

Op deze mooie plek onder de oude bomen creëerde hij een ontmoetingsplek voor jong en oud. Hiermee Het Kruithuisje weer op de kaart zettend en dit stukje cultuur delen met de bezoekers en ze trakteren op de schoonheid van de kunst, cultuur en natuur.

Hij doet nu wat hij het liefste doet… mensen blij maken met mooie dingen als de exposities, de dichters, muzikanten, dansers, theater en meer.

Unieke Kunstkaarten

Ben je opzoek naar een unieke ansichtkaart dan slaag je bij het kruithuisje altijd. Prachtig werk van kunstenaars om iemand een plezier mee te doen of gewoon voor jezelf om van te genieten.

Kaartje nodig? Het Kruithuisje!

Bezoekadres


Het Kruithuisje

Clarissenbolwerk 1

1811 GZ Alkmaar

Tel: 06 17 73 08 83

Social Media


Openingstijden


ma: gesloten
di: gesloten
wo: 12:00 - 17:00 uur
do: 12:00 - 17:00 uur
vr: 12:00 - 17:00 uur
za: 12:00 - 17:00 uur
zo: 12:00 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden op aanvraag.