Derkje ter Brugge – juni 2021

mei 30, 2021 | Exposities

Mijn naam is Derkje ter Brugge.
Ik woon in het prachtige polderlandschap van de Schermer in Stompetoren.
Schilderen doe sinds 10 jaar. Ik ben begonnen met een opleiding tekenen en schilderen bij Crejat, de nieuwe academie in Alkmaar. De laatste jaren volg ik de academische jaren bij Crejat en verschillende workshops bij andere kunstenaars. Mijn werk is vanaf het begin krachtig en kleurrijk.
In het begin nog hoofdzakelijk figuratief en geïnspireerd op de natuur. Landschappen of portretten vaak pasteus geschilderd in acryl met penseel of met paletmes altijd al met veel kleur

Dit laatste jaar buigt mijn werk langzaam af naar abstractie. Ik bestudeerde kracht van kleuren in abstracte werken nog steeds geïnspireerd op de natuur, de prachtige kleuren van de bollenvelden, de vogels in de lucht of het mooie groen in de bomen.
Het is een uitdaging om een goede balans in het werk te krijgen en te houden, met verschillen tussen licht en donker en verschillende nuances.
Ik heb me zeker in het begin laten inspireren door het werk van Joan Mitchell.

 

Deze expositie is te zien van 1 juni t/m 30 juni 2021

 

 

Extra informatie

Unieke Kunstkaarten

Ben je opzoek naar een unieke ansichtkaart dan slaag je bij het kruithuisje altijd. Prachtig werk van kunstenaars om iemand een plezier mee te doen of gewoon voor jezelf om van te genieten.

Kaartje nodig? Het Kruithuisje!

Bezoekadres


Het Kruithuisje

Clarissenbolwerk 1

1811 GZ Alkmaar

Tel: 06 17 73 08 83

Social Media


Openingstijden


ma: gesloten
di: gesloten
wo: 12:00 - 17:00 uur
do: 12:00 - 17:00 uur
vr: 12:00 - 17:00 uur
za: 12:00 - 17:00 uur
zo: 12:00 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden op aanvraag.