Diana Hoekstra – September 2018

sep 2, 2018 | Exposities

Het werk van Diana Hoekstra is tot en met 13 september te bezichtigen in Galerie Het Kruithuisje. Haar werk is veelzijdig en vaak rustig van toon. Deze expositie toont stillevens en een aantal meer abstracte werken.

Op 12-jarige leeftijd kreeg ik op de middelbare school tekenles van een veelzijdig kunstenaar. Hij gaf ons de vrijheid om te maken wat we wilden. Ik vroeg hem of hij mij wilde leren schilderen en dat deed hij. Deze schilderlessen zijn het begin geweest van mijn liefde voor deze discipline.

Na mijn middelbare schooltijd volgde ik cursussen bij verschillende Friese kunstenaars. Bij Frâns Faber, bij wie ik veel geleerd heb over het modeltekenen en bij Gerrit Terpstra die mij kennis liet maken met het kunstenaarschap.

Op latere leeftijd – na vele creaties ook op andere vlakken- legde ik mij volledig toe op het tekenen en schilderen. Ik volgde de opleiding bij Crejat in Alkmaar en ging daarna naar de Wackers-academie in Amsterdam om mij verder te verdiepen in de teken- en schilderkunst.

In mijn abstracten kan ik gevoelens uitdrukken die niet in woorden of andere beelden te vatten zijn. Zo kunnen schilderijen ontstaan naar aanleiding van een reis door een bijzonder landschap, waarbij foto’s niet kunnen vertellen wát je zag en voelde. Mijn abstracten zijn een beeldende vorm waarmee ik alle ervaringen en alle gevoelens kan visualiseren en delen.

Het vertalen van ervaringen en emoties naar beelden komt ook terug in mijn portretten. In een portret probeer ik de uitdrukking van een moment te vangen. Met het uiteindelijke beeld probeer ik een gevoel op te roepen waardoor de ziel zichtbaar wordt. (Bron: www.dianahoekstra.com)

Expositie bezichtigen?

Deze expositie is te bezichtigen van 1 tot en met 13 september 2018.

Extra informatie

Agenda 2021

Marja van Etten - februari / maart

Trees Gerdes - april

Miriam Kooij - mei

Derkje ter Brugge - juni

Laura Blömer - juli

Zondagmiddag 11 en zondagmiddag 25 juli Folkust optreed van 15.00 tot 17.00 uur.

Rick kops- augustus

Zondagmiddag 29 augustus treden Bert van Baar en Bert Claassen op vanaf 14.00 uur

Benedictus van der Pijl - september

Marijke Soeting - oktober

Frans van Vuuren - november

Theo Leering - december

 

Agenda 2022

Anneke Kuiper - maart

Marja van Etten - April

Marja van Etten - mei

Riann van Nieuwkerk - juni

Anna Koster - juli

Nelie Tjallingii - oktober

 

 

Unieke Kunstkaarten

Ben je opzoek naar een unieke ansichtkaart dan slaag je bij het kruithuisje altijd. Prachtig werk van kunstenaars om iemand een plezier mee te doen of gewoon voor jezelf om van te genieten.

Kaartje nodig? Het Kruithuisje!

Bezoekadres


Het Kruithuisje

Clarissenbolwerk 1

1811 GZ Alkmaar

Tel: 06 17 73 08 83

Social Media


Openingstijden


ma: gesloten
di: gesloten
wo: 12:00 - 17:00 uur
do: 12:00 - 17:00 uur
vr: 12:00 - 17:00 uur
za: 12:00 - 17:00 uur
zo: 10:00 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden op aanvraag.