Diana Hoekstra – September 2018

sep 2, 2018 | Exposities

Het werk van Diana Hoekstra is tot en met 13 september te bezichtigen in Galerie Het Kruithuisje. Haar werk is veelzijdig en vaak rustig van toon. Deze expositie toont stillevens en een aantal meer abstracte werken.

Op 12-jarige leeftijd kreeg ik op de middelbare school tekenles van een veelzijdig kunstenaar. Hij gaf ons de vrijheid om te maken wat we wilden. Ik vroeg hem of hij mij wilde leren schilderen en dat deed hij. Deze schilderlessen zijn het begin geweest van mijn liefde voor deze discipline.

Na mijn middelbare schooltijd volgde ik cursussen bij verschillende Friese kunstenaars. Bij Frâns Faber, bij wie ik veel geleerd heb over het modeltekenen en bij Gerrit Terpstra die mij kennis liet maken met het kunstenaarschap.

Op latere leeftijd – na vele creaties ook op andere vlakken- legde ik mij volledig toe op het tekenen en schilderen. Ik volgde de opleiding bij Crejat in Alkmaar en ging daarna naar de Wackers-academie in Amsterdam om mij verder te verdiepen in de teken- en schilderkunst.

In mijn abstracten kan ik gevoelens uitdrukken die niet in woorden of andere beelden te vatten zijn. Zo kunnen schilderijen ontstaan naar aanleiding van een reis door een bijzonder landschap, waarbij foto’s niet kunnen vertellen wát je zag en voelde. Mijn abstracten zijn een beeldende vorm waarmee ik alle ervaringen en alle gevoelens kan visualiseren en delen.

Het vertalen van ervaringen en emoties naar beelden komt ook terug in mijn portretten. In een portret probeer ik de uitdrukking van een moment te vangen. Met het uiteindelijke beeld probeer ik een gevoel op te roepen waardoor de ziel zichtbaar wordt. (Bron: www.dianahoekstra.com)

Expositie bezichtigen?

Deze expositie is te bezichtigen van 1 tot en met 13 september 2018.

Extra informatie

Agenda 2024

Mira Bleeker - januari

Benedictus - februari

Nora van klingeren - maart

Erwin van Zijl - april

Nicoline Schuijt - mei

Marijke Soeting en Frans van Vuuren - juni

Kee Sman - juli

Magreet Kuyper - augustus

Edith Waardijk - september

Welmoed van Mansvelt - oktober

Lisette Beentjes - november

Derkje ter Brugge - december

 

Agenda 2023

Margreeth Kuijper - januari

Peter Swidde - februari

Nora van Klingeren - maart

Theo Leering - april

Marcella Leguyt - mei

Charlotte van Hemert - juni

Derkje te Brugge - juli

Nanni Vijn - augustus

Nina Warnink - september

Theo Leering - oktober

Tieneke leering - november

Ria van Haastrecht - december

Unieke Kunstkaarten

Ben je opzoek naar een unieke ansichtkaart dan slaag je bij het kruithuisje altijd. Prachtig werk van kunstenaars om iemand een plezier mee te doen of gewoon voor jezelf om van te genieten.

Kaartje nodig? Het Kruithuisje!

Bezoekadres


Het Kruithuisje

Clarissenbolwerk 1

1811 GZ Alkmaar

Tel: 06 17 73 08 83

Social Media


Openingstijden


ma: gesloten
di: gesloten
wo: 12:00 - 17:00 uur
do: 12:00 - 17:00 uur
vr: 12:00 - 17:00 uur
za: 12:00 - 17:00 uur
zo: 12:00 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden op aanvraag.