Marijke Soeting – Maart 2019

mrt 5, 2019 | Exposities

Waterreflecties

Het water van het Noord-Hollandskanaal, iedere keer weer anders van kleur en intensiteit. In de winter grauw en grijs, in de zomer helder en schitterend.

Een aantal jaren geleden begon ik met fotograferen. Ik liep over de Friese brug en zag opeens kleur in het water. Die fotografeerde ik. Op de computer bleek dat een prachtig beeld te zijn. Daardoor ging ik de omgeving beter bekijken: het water van het Noord-Hollandskanaal trof steeds weer mijn oog. Prachtige reflecties die door wind en scheepvaart verstoord werden. Ik fotografeerde ze, ook als er weinig reflectie was. Eenmaal op de computer gezet, zag ik een andere wereld aan vormen en kleuren. Was dat het Noord-Hollandskanaal met zijn grijze bruinachtige water waar ik elke dag aan voorbij ging? Water dat elk seizoen verandert van kleur en intensiteit. ’s Winters grauw en grijs, zomers met heldere kleuren.

In de zomer van 2016 maakte ik een tweede serie foto’s van het water toen er blauwalg heerste. Een groene massa bacteriën kleurde het water. Mysterieuze beelden waren het resultaat. Kijk zelf maar.

Expositie bezichtigen?

Deze expositie is te bezichtigen gedurende maart 2019

Extra informatie

Unieke Kunstkaarten

Ben je opzoek naar een unieke ansichtkaart dan slaag je bij het kruithuisje altijd. Prachtig werk van kunstenaars om iemand een plezier mee te doen of gewoon voor jezelf om van te genieten.

Kaartje nodig? Het Kruithuisje!

Bezoekadres


Het Kruithuisje

Clarissenbolwerk 1

1811 GZ Alkmaar

Tel: 06 17 73 08 83

Social Media


Openingstijden


ma: gesloten
di: gesloten
wo: 12:00 - 17:00 uur
do: 12:00 - 17:00 uur
vr: 12:00 - 17:00 uur
za: 12:00 - 17:00 uur
zo: 12:00 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden op aanvraag.