Marijke Soeting – oktober 2021

sep 29, 2021 | Exposities

Het zoeken naar een eigen identiteit in mijn fotografie is ontstaan door opmerkingen uit mijn clubje van het Fotocafé Alkmaar. Ik krijg vaak te horen dat foto’s die ik maak, zo grafisch lijken. Ik denk er niet bij na, het gebeurt gewoon omdat ik het zo zie. Daarom ben ik in mijn bestanden gaan zoeken waar dat duidelijk zo is. Deze expositie is dan ook samengesteld uit foto’s die ik in de loop van de jaren heb gemaakt. En uiteraard verschillen ze van mijn foto’s van de waterreflecties en het bevroren water, die ik eerder heb geëxposeerd.

In deze expositie zijn de foto’s soms vervreemdend, abstract en een paar realistisch. Je vraagt je af: Wat is dit? Je ziet lijnen, ruiten, vlakken en cirkels. De foto’s zijn veelal gemaakt in het stedelijk gebied. Maar de schoonheid van de vorm is voor mij leidend.

Niet alle foto’s hangen op de expositie. In het FOTOGRAFICA magazine dat er ligt, zijn alle gekozen foto’s geprint. Blader het tijdschrift rustig door!

Geïnteresseerd? Ga kijken in het Kruithuisje op het Bolwerk te Alkmaar. De openingstijden zijn van woensdag t/m zondag van 12:00-17:00 uur. Gijs Scholtus, de beheerder van het Kruithuisje, zal je hartelijk ontvangen. Ik ben er ook regelmatig, dus misschien ontmoeten we elkaar.

Marijke Soeting

 

Deze expositie is te zien van 1 oktober t/m 31 oktober 2021

 

 

Unieke Kunstkaarten

Ben je opzoek naar een unieke ansichtkaart dan slaag je bij het kruithuisje altijd. Prachtig werk van kunstenaars om iemand een plezier mee te doen of gewoon voor jezelf om van te genieten.

Kaartje nodig? Het Kruithuisje!

Bezoekadres


Het Kruithuisje

Clarissenbolwerk 1

1811 GZ Alkmaar

Tel: 06 17 73 08 83

Social Media


Openingstijden


ma: gesloten
di: gesloten
wo: 12:00 - 17:00 uur
do: 12:00 - 17:00 uur
vr: 12:00 - 17:00 uur
za: 12:00 - 17:00 uur
zo: 12:00 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden op aanvraag.