Miriam van ’t Hoff – Kooij – mei 2021

apr 29, 2021 | Exposities

In het Kruithuisje zijn verschillende composities van QuuxMe te zien, in de vorm van
fotokunst, tekeningen en gedichten. Het zijn “portretten” uit mijn verbeelding.

De alias QuuxMe staat voor de “gekke” vrouw die ik nu ben. De naam is een samenstelling van het Westfriese woord kuuks en mijn twee voorletters.
In 2015 werd mijn leven onderste boven gegooid door een herseninfarct. Tijdens mijn revalidatie in Heliomare startte ik met het creëren van composities. Ik raakte geïnspireerd door een beterschapskaart van Jan Sluijters (Maannacht IV). Het schilderij maakte iets in mij los. Die kleuren zo raar, maar toch mooi. Sindsdien geeft kunst mij een nieuw richtpunt, het houdt mijn leven in balans. Het vult mijn dagen met positieve energie. Sinds kort heb ik een eigen atelier aan huis; QuuxMe HOME.

Mijn composities waren eerder te zien in de Kunstkerk Heerhugowaard (2020). Ook zijn een aantal van mijn composities als illustratie geplaatst in het boekje “impact van intensive care” (2019) van IC CONNECT.

 

 

Deze expositie is te zien van 1 mei t/m 31 mei 2021

 

 

Extra informatie

Unieke Kunstkaarten

Ben je opzoek naar een unieke ansichtkaart dan slaag je bij het kruithuisje altijd. Prachtig werk van kunstenaars om iemand een plezier mee te doen of gewoon voor jezelf om van te genieten.

Kaartje nodig? Het Kruithuisje!

Bezoekadres


Het Kruithuisje

Clarissenbolwerk 1

1811 GZ Alkmaar

Tel: 06 17 73 08 83

Social Media


Openingstijden


ma: gesloten
di: gesloten
wo: 12:00 - 17:00 uur
do: 12:00 - 17:00 uur
vr: 12:00 - 17:00 uur
za: 12:00 - 17:00 uur
zo: 12:00 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden op aanvraag.