Nora van Klingeren – maart 2023

feb 6, 2023 | Exposities

Mooi, die kleine huisjes uit het verleden. In 2020 heb ik in het Douanehuisje in Maassluis geëxposeerd. Ook een mooi huisje op een mooie plek. Het Kruithuisje is een waardig opvolger.

Uit alle windstreken
In de intieme sfeer van het Kruithuisjes is texttielwerk (wol en zijde) te zien geïnspireerd op vele hoeken van de wereld. Per streek of onderwerp maakt zij daar een serie over en schrijft zij er ook over.
Zo zijn er werken uit het “land van dingetjes maken” (Japan), “Chiatura, Crossroad for architecture and textile (geinspireerd op het mijnwerkersdorp in Georgië)”, “Alaxsxaq, Alaska, alles in het kwadraat”, en het meest recent uit Bergmal/Rotsgepraat (geïnspireerd door IJsland en klimaatverandering) en natuurlijk is er ook altijd water.
Nora van Klingeren (1956, Amsterdam)
Nora maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met constructies in staal en andere materialen. Zij is opgeleid als architect. Na jaren in de projectmanagement te hebben gewerkt heeft zij een stap gemaakt naar meer handmatige creatieve arbeid.
Op het textielvlak is zij in wezen autodidact, maar gevoel voor vorm en de verhoudingen komen uit de Bouwkunde. Zij werkt veel in opdracht en dan bezoekt zij ook de locatie. In de voorstellen en werken die daar uit volgt vloeit architectuur en wandtextiel samen. Zij volgde diverse cursussen onder andere bij Ria van Els, Claudy Jongstra en Gil de Vloo.

Deze expositie is te zien van 1 – 31 maart 2023 in Het Kruithuisje te Alkmaar

Extra informatie

Unieke Kunstkaarten

Ben je opzoek naar een unieke ansichtkaart dan slaag je bij het kruithuisje altijd. Prachtig werk van kunstenaars om iemand een plezier mee te doen of gewoon voor jezelf om van te genieten.

Kaartje nodig? Het Kruithuisje!

Bezoekadres


Het Kruithuisje

Clarissenbolwerk 1

1811 GZ Alkmaar

Tel: 06 17 73 08 83

Social Media


Openingstijden


ma: gesloten
di: gesloten
wo: 12:00 - 17:00 uur
do: 12:00 - 17:00 uur
vr: 12:00 - 17:00 uur
za: 12:00 - 17:00 uur
zo: 12:00 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden op aanvraag.